Les mascaretes agreugen la contaminació al Regne Unit

La pandèmia de coronavirus obstaculitza la guerra contra els residus plàstics. Al Regne Unit, es llancen al sòl unes 1.500 tones de màscares i guants, al mes.

«És xocant veure l’impacte dels materials de protecció en la nostra societat. Els trobem pertot arreu. Durant el confinament he estat recorrent parcs i ha sigut realment rar que no els haja trobats tirats en l’herba», declara el codirector de Ocean Plastic Solutions Network.

Gran part d’aqueixa ingent quantitat de residus acaba en els abocadors, on, els materials, tardaran segles a descompondre’s. Però una gran quantitat també acaba en el sòl, obrint-se pas en els nostres ecosistemes.

Les màscares han superat a les bosses de plàstic com un de les deixalles més comunes. Una organització calcula que es tiren 10 milions a Londres.

Els experts consideren que la gent ha de conscienciar-se i dur a terme accions senzilles, a curt termini.

«Animem a la gent a utilitzar màscares reutilitzables. Durant aquesta pandèmia no hauríem d’oblidar que continuem immersos en una emergència climàtica i que cadascun de nosaltres, ha de fer, tot el que siga a la seua mà», assenyala el president de l’Autoritat de Residus del nord de Londres.

(Notícia extreta de «Euronews»)

(Fotografies extretes de https://www.lavanguardia.com/natural/20200313/474107668765/impacto-ambiental-coronavirus-covid-mascarillas-residuos-contaminacion-playas-china.html#foto-5 )

Entradas creadas 5

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Comienza escribiendo tu búsqueda y pulsa enter para buscar. Presiona ESC para cancelar.

Volver arriba