QUE PODEM FER?

Els ciutadans poden contribuir a la conservació dels boscos més del que creen, sense necessitat de convertir-se en aguerrits activistes i viatjar al riu Amazones. Des de les seues llars, a través de l’assumpció, el suport i el foment de pràctiques de consum responsables i sostenibles, es poden aconseguir molts avanços. Ací oferim cinc consells per a cuidar els boscos des de casa.

Conscienciar-se sobre la importància dels boscos
La primera mesura per a fer front a un problema és ser conscient del mateix i dels avantatges de contribuir a combatre-ho.

Aprofitar al màxim els productes de paper i fusta
El consum de productes d’usar i tirar comporta un abús dels recursos provinents dels boscos.
Els consumidors poden fer una ocupació responsable dels productes i béns provinents dels boscos, utilitzant només l’imprescindible i que estiguen fabricats per a durar.

Reciclar el paper i el cartó
Un gest tan senzill com reciclar paper o cartó suposa importants beneficis per a la cura dels boscos: s’evita l’ús de materials nous; es redueix la quantitat de residus en abocadors; disminueix l’energia necessària per a l’elaboració i el transport de productes realitzats des de zero.
Els ciutadans poden reciclar els productes de paper i cartó usats en el contenidor blau.

Adquirir productes amb el segell certificat FSC
La tala i contraban il·legal de fusta fan perillar a aquest recurs natural bàsic i causen importants danys ambientals, econòmics i socials. Per a fer front a aquest problema, els ciutadans poden adquirir productes amb el segell Forest Stewardship Council (FSC), que certifica que han sigut elaborats amb una fusta o derivats forestals obtinguts amb criteris ambientals i socials exigents i econòmicament viables.

Donar suport a ONG ambientals i campanyes per a plantar arbres
Les principals ONG ambientals (com a WWF, Greenpeace, Ecologistes en Acció, BirdLife o Amics de la Terra) emprenen diverses accions per a cuidar i recuperar els boscos. Fins i tot algunes organitzacions estan especialitzades en la cura dels boscos, com l’Associació per a la Recuperació del Bosc Autòcton.

Comienza escribiendo tu búsqueda y pulsa enter para buscar. Presiona ESC para cancelar.

Volver arriba